Weekje genieten in Frankrijk; Wegwijs worden in de Drôme en de Franse taal!!

Je gaat graag op vakantie naar Frankrijk, maar oh die Franse taal. « Het zou toch wel fijn zijn als je je net iets makkelijker verstaanbaar kan maken”.

Een vaak gehoorde opmerking van onze gasten. Daarom hebben we een cursus Frans opgezet. Een praktische cursus waarmee je als toerist beter uit de voeten kunt met Frankrijk en met de Fransen… Op een fantastische plek in de Drôme. ’s Morgens theorielessen en ’s middags diverse leuke excursies zodat je het Frans direct in de praktijk kunt brengen.

Data

zondag 19 tot zaterdag 25 mei

en/of

vrijdag 23 tot donderdag 29 augustus

[ 6 overnachtingen, 5 lesdagen ]

Deelname

6 à 8 personen

Programma

’s Morgens  -van 9.00 uur tot 12.00 uur- : les ’s middags -vanaf 15.00 uur : excursies* Eventueel kan, in overleg, een lunch (niet inbegrepen in de prijs) verzorgd worden.

Lessen

De lessen worden gegeven door Miriam Putker. Zij is afgestudeerd aan de Leidse Universiteit en heeft ruim 30 jaar onderwijservaring, zowel in het middelbaar als in het volwassenenonderwijs. Haar vrije tijd brengt zij zoveel mogelijk door in haar vakantiehuis in de Drôme.

* Excursies

Er kan gekozen worden uit een ruim aanbod van excursies en aktiviteiten in de directe omgeving. Het programma wordt ter plekke, in gezamenlijk overleg, vastgesteld.

• rondleiding door een “village perché”  (= een -vaak middeleeuws- dorpje dat tegen een bergwand is gebouwd)

• bezoek aan een boerderij waar de Picodon (een heerlijk geitenkaasje uit de Drôme) wordt geproduceerd * bezoek aan een distilleerderij van lavendel * bezoek aan één van de vele plaatselijke markten

• bezoek aan de gieren van Rémuzat en zwemmen in het meer van de Pas des Ondes

• pootjebaden in de Roubion (het riviertje dat vlak langs de Ferme de Pauroux ligt)

• bezoek aan de vlinderboerderij van Die of het tropisch aquarium van Allex

• wandeling door het Forêt de Saoû of in de omliggende heuvels en bergen

Verblijf

Je verblijft 6 nachten op één van de gastenkamers van La Ferme de Pauroux, een authentieke Provençaals boerderij. www.pauroux.com. Thierry Chambrillon, Franse kok in hart en nieren, laat je op culinair gebied kennismaken met enkele specialiteiten van de Drôme.

Kosten

€475 pp : 350 euro per persoon op basis van half pension plus 125 euro voor de cursus -incl. cursusmateriaal, en koffie/thee- en excursies (excl. eventuele additionele kosten). Op basis van minimum 2 personen op een kamer. Toeslag 1 persoonskamer 160 euro.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via de site. Wèl graag opgeven of je al enige kennis van het Frans bezit.  En als je vragen hebt, aarzel niet en neem contact op via info@pauroux.com. We staan open voor àlle vragen en suggesties!

 

Leave a Reply